Barcelona

Càritas vol ampliar fins a 500 el seu parc d'habitatges socials l'any 2015

La Fundació Foment de l'Habitatge Social disposa del parc d'habitatge social més gran de Catalunya. Ha multiplicat per quatre el seu parc de pisos, de 80 a 300, gràcies a donacions privades i acords amb les administracions, però encara no n'hi ha prou per garantir una llar digna a totes les famílies que ho necessiten.

RedaccióActualitzat

La Fundació Foment de l'Habitatge Social, de Càritas, treballa des de fa 23 anys per garantir una llar digna a aquells que la necessiten. Actualment és el parc d'habitatge social més gran de Catalunya però, amb la crisi, les peticions per accedir a un habitatge s'han desbordat.

Fa dos anys, Càritas ja va preveure que caldria buscar pis per a molta gent que es quedaria al carrer i es van marcar uns objectius per créixer en nombre d'habitatges. De fet, l'entitat ha multiplicat per quatre el seu parc de pisos, de 80 a 300, gràcies a donacions privades i acords amb les administracions, però encara no n'hi ha prou per garantir una llar digna a totes les famílies que ho necessiten.

Ara, l'objectiu és arribar als 500 pisos l'any 2015. Prioritzant les famílies, Càritas dóna cobertura a un miler de persones, un 60% de les quals són infants, i acaba d'ampliar l'accés als pisos per a persones que viuen soles.

Els pisos de la Fundació Foment de l'Habitatge Social són habitatges de pas, on les famílies paguen un lloguer assequible mentre els ajuden durant el procés de reinserció social. De mitjana, s'hi estan entre tres i quatre anys, però aquest període cada vegada s'allarga més, davant de les dificultats per trobar feina. Càritas els fa un seguiment per aconseguir-ho i millorar la seva situació.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut