Tallinn

Bush rebutja qualificar de "guerra civil" l'onada de violència que viu l'Iraq

L'onada de violència a l'Iraq continua prenent força i el degoteix de morts no cessa. Amb tot, el president dels Estats Units, George W. Bush, ha rebutjat que la situació a l'Iraq es pugui qualificar de "guerra civil" tal com apunten el principals mitjans de comunicació nord-americans. Bush ha dit que alguns mitjans només fan especulacions i ha responsabilitzat la xarxa terrorista Al-Qaeda de l'actual situació de violència que viu el país.

Actualitzat

Abans de participar en la cimera de l'OTAN a Estònia, Bush ha rebutjat que la situació a l'Iraq es pugui qualificar de "guerra civil" i ha atribuït l'onada de violència als intents d'Al-Qaeda de desestabilitzar la democràcia iraquiana. Segons ha dit, "hi ha tot tipus d'especulacions" als mitjans de comunicació nord-americans, "però el que realment passa és que els seguidors d'Al-Qaeda intenten pertorbar el desenvolupament de la democràcia iraquiana", ha sentenciat.

Després d'assegurar que l'actual onada de violència a l'Iraq va començar el passat mes de febrer, el president nord-americà ha dit que hi ha molta violència sectària que busca "represàlies". Bush ha comparat la situació del territori iraquià amb la del Líban i els territoris palestins, on els EUA s'han compromès a mantenir la democràcia.

Bush tractarà aquest dimecres la violència de l'Iraq amb el primer ministre iraquià, Nuri al-Maliki. Els dirigents analitzaran què cal fer per poder instaurar la democràcia amb èxit amb un govern que pugui governar i mantenir-se. També parlaran de la possibilitat d'implicar països veïns per trobar alternatives que permetin l'estabilitat a l'Iraq i a tot el Pròxim Orient.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut