Escultura amb diferents rellotges i horaris diferents en una estació de tren a París (Reuters)
Escultura amb diferents rellotges i horaris diferents en una estació de tren a París (Reuters)

Brussel·les proposa que l'octubre de l'any que ve sigui l'últim de canvis horaris

La Comissió Europea planteja llibertat als estats membres per triar l'horari d'estiu o d'hivern, però reclama coordinació

RedaccióActualitzat

L'octubre de l'any que ve es podria fer l'últim canvi horari. Ho proposa la Comissió Europea, que dona llibertat, però, als estats membres perquè decideixin si volen l'horari d'estiu o el de l'hivern per tot l'any.

La Comissió Europea no pot decidir sobre la fi del canvi horari, només proposa, però insisteix en l'argument que l'estalvi energètic és marginal i que no és una qüestió que hagi aparegut de manera sobtada sinó que realment interessa als ciutadans. Per això pressiona els estats membres perquè adoptin la mesura amb un calendari ambiciós.

Brussel·les planteja que el rellotge es canviï per última vegada l'octubre del 2019. En qualsevol cas, cada país tindria llibertat per decidir quin horari tria, tal com ha explicat la comissària Violeta Bulc.

"No estem proposant que el conjunt de la Unió canviï l'horari d'estiu o d'hivern. El que estem proposant és que ho fem junts, al mateix temps. Per tant, serà l'elecció dels estats membres decidir en quina zona horària volen estar."

Llibertat, però, controlada. Brussel·les demana que els països veïns es coordinin per evitar disfuncions en el mercat interior.

A l'estat espanyol, el govern de Pedro Sánchez assumeix la mesura i convocarà una comissió d'estudi per quedar-nos amb l'horari d'estiu, és a dir, que arribat el cas a l'octubre no caldria endarrerir el rellotge una hora.

ARXIVAT A:
Unió Europea
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut