Un rellotge al Parlament Europeu
Un rellotge al Parlament Europeu

El govern espanyol assumeix el final del canvi d'horari i estudia deixar el d'estiu

El govern de Pedro Sánchez apunta fins i tot la possibilitat de canviar de fus horari

RedaccióActualitzat

La Comissió Europea vol posar fi al canvi d'hora que fem cada tardor i cada primavera. El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, assumeix la mesura i convocarà una comissió d'estudi de la proposta de quedar-nos amb l'horari d'estiu, és a dir, que arribat el cas, a l'octubre no caldria endarrerir el rellotge una hora.

El govern de Pedro Sánchez apunta fins i tot la possibilitat de canviar de fus horari i que Espanya assumeixi l'hora del meridià de Greenwich. 

Què significaria el canvi?

Què voldria dir això? Fixem-nos, per exemple, en el solstici d'hivern, el 21 de desembre. Si continuem amb l'horari d'estiu, això voldrà dir que el sol sortirà a les 9 i 14 minuts i es pondrà a les 18 i 25.

 

Notícia relacionada: Què hi guanyem i què hi perdem mantenint l'horari d'estiu tot l'any

 

Però si el govern decidís aprofitar el canvi per passar-nos al fus horari que ens toca, el mateix que a les illes Britàniques, el sol sortirà a les 8 i 14 minuts i es pondrà a les 17 i 25.

Les hores de sol, és evident, seran les mateixes, però el que canviaria és la quantitat de llum que tindríem a l'hora d'entrar i sortir de la feina i de l'escola. De tota manera, la decisió no serà immediata i, de moment, continuarem canviant d'horari.

Una enquesta de la Unió Europea

La supressió del canvi d'hora surt dels contundents resultats d'una enquesta de la Unió Europea. El 84% dels ciutadans volen que s'elimini el canvi d'hora. A Espanya, la xifra encara és superior, del 93%, malgrat que pocs espanyols han participat en l'enquesta, només un 0,19%.

 

Notícia relacionada: Un 80% dels europeus volen suprimir el canvi horari

 

El canvi d'hora també té els seus efectes negatius. Un estudi publicat fa poc conclou que hi ha més sinistralitat a la carretera la matinada en què es passa de l'horari d'hivern al d'estiu.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut