Madrid

British Airways tanca un acord amb TPG i tres empreses més per comprar el 100% d'Iberia

British Airways ha arribat a un acord amb Texas Pacific Group (TPG), Vista Capital, Ibersuizas i Quercus per llançar una oferta de compra del 100% d'Iberia, segons han informat fonts pròximes a l'operació. Les mateixes fonts asseguren que el pacte es farà públic "molt aviat" i que els tres fons d'inversió espanyols es faran càrrec del 51% de l'empresa, de manera que "es garanteix l'espanyolitat" d'Iberia.

Actualitzat
El consell d’administració de British Airways va anunciar divendres passat que estudiava una aliança per adquirir Iberia. Amb l’entesa que ha aconseguit, el 51% de l’aerolínia espanyola quedarà en mans dels fons d’inversió espanyols i el 49% es repartirà entre British Airways i Texas Pacific Group. L’acord garanteix les exigències dels treballadors d’Iberia, que volien que a l’operació hi entrés un soci industrial, com és British Airways, i que no hi estiguessin implicades només empreses de fons de capital.

Aquesta aliança integra les dues empreses que havien fet passos per quedar-se Iberia: d’una banda, British Airways -que ja té un 10% de l'aerolínia-, i de l’altra, Texas Pacific Group -que va llançar una oferta el 30 de març.

L'actual nucli dur d'Iberia té el 36,5% de les participacions, i està format per British Airways, Caja Madrid, BBVA, Logista, El Corte Inglés i diversos fons i entitats financeres.

Els fons espanyols que s'han unit a l'aliança estan formats per diverses empreses estatals. Així, per exemple, Vista Capital està integrada al 50% pel Banc Santander i el Royal Bank of Scotland, mentre que entre els propietaris d’Ibersuizas hi ha La Seda i Fomento de Construcciones y Contratas. Quercus, al seu torn, pertany al grup Agrolimen, que té el 20% de Clickair, la companyia de baix cost d’Iberia, i les marques Gallina Blanca, Affinity i La Sirena, entre d’altres.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut