Madrid

Bretón considera "una aberració" que l'acusin d'haver cremat els seus fills a Las Quemadillas

El pare i principal sospitós de la desaparició de Ruth i José s'ha mostrat "tranquil" i "amb aplom" durant l'escorcoll policial a la finca familiar. Els investigadors han recollit noves proves, bidons, eines per llaurar i una taula que, suposadament, va estar en contacte amb foc.

RedaccióActualitzat
El pare dels dos nens desapareguts a Còrdova, José Bretón, s'ha mantingut "tranquil" i "amb l'aplom de sempre" durant la seva estada a la finca de "Las Quemadillas", on ha assistit a un nou registre policial l'endemà que es va saber que les restes que s'hi van trobar podrien pertànyer als seus fills.

Així ho ha explicat el seu advocat, que a la sortida de la finca ha afegit que Bretón, el principal sospitós del cas, s'ha negat a admetre la seva culpabilitat. Bretón ha considerat "una aberració" que l'acusin d'haver cremat els seus fills.

Recollint proves

Després de l'escorcoll, la policia s'ha endut bidons, eines per llaurar i una taula que, suposadament, va estar en contacte amb foc. El jutge vol saber si aquesta taula es va fer servir per facilitar la combustió i cremar els cossos a 800 graus per no deixar cap mena de rastre.

José Bretón ha sortit de "Las Quemadillas" al voltant de dos quarts de dotze del migdia per tornar a ingressar a la presó, on està tancat de forma preventiva des del 21 d'octubre passat.

D'aquesta manera, el pare de Ruth i José s'ha estat gairebé tres hores al principal escenari de la investigació, després d'entrar a la finca passades les 8.45 en un furgó policial i davant d'un ampli dispositiu policial.

Un foc que va cremar com un forn


L'assistència de Bretón durant el nou escorcoll s'ha produït l'endemà que es va saber que dos informes, un d'extern encarregat per la mare i un altre fet per la policia, van concloure que les restes que s'hi van trobar eren d'humans, concretament de menors. En canvi, les primeres proves havien donat com a resultat que es tractava de restes animals.

La dificultat dels forenses per determinar a qui corresponen les restes trobades es deu justament a l'alta temperatura a què van cremar, que les va deixar carbonitzades i va destruir-ne l'ADN. Per això, les anàlisis ara s'han de basar en la seva morfologia tot i que es tracta de restes molt petites.

L'advocat del pare va mostrar-se "sorprès" i va qualificar el gir que ha donat el cas de "surrealista", ha entrat a la finca dels avis paterns dels nens a les 9 del matí sense atendre els mitjans de comunicació que s'estaven a la porta.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut