Els nens de 6 i 2 anys desapareguts a Còrdova (Foto: EFE)
Els nens de 6 i 2 anys desapareguts a Còrdova (Foto: EFE)
Còrdova

L'advocat del pare dels nens Ruth i José, sorprès per l'informe: "Això és surrealista"

El lletrat de José Bretón diu que no entén com és que dos informes policials anteriors deien que al foc hi havia restes d'animals i ara un nou resultat afirma que són humanes.

RedaccióActualitzat
L'advocat del pare de Ruth i José, els nens desapareguts a Còrdova, ha assegurat que es troba "sorprès" amb l'informe que confirma la presència de restes humanes calcinades en el foc que va fer José Breton. L'advocat, José María Sánchez de Puerta, ha afirmat que "ara mateix això és surrealista".

El lletrat ha subratllat que no entén com és que dos informes policials anteriors sobre el foc que Bretón va fer a la seva finca el 8 d'octubre, el dia que van desaparèixer els nens, deien que eren restes d'animals i ara, en canvi, un nou resultat confirma que són d'humans.

L'advocat ha afegit que si finalment es veu que les restes són humanes "la policia ha quedat en mal lloc".

Pel que fa a aquestes contradiccions, el jutge ha demanat dues proves més per comprovar si efectivament les restes de la foguera corresponen als dos germans desapareguts.

"Són de Ruth i José"

El lletrat de la defensa ha fet aquestes afirmacions després que s'ha conegut que la família de Ruth Ortiz, mare dels menors de 6 i 2 anys, ha rebut la confirmació de la Unitat de Delinqüència Especialitzada i Violenta (UDEV) de la Policia de l'aparició de restes dels dos nens a la foguera que van trobar a la finca de Las Quemadillas a Còrdova.  

La UDEV ha revelat que un informe extern encarregat per la família materna dels nens ha confirmat que les restes òssies recollides en aquesta foguera "són de Ruth i José". A més, han explicat que han trobat ADN dels nens a la mateixa finca, encara que no han confirmat el lloc exacte.

Els germans Ruth i José Bretón Ortiz van desaparèixer el 8 d'octubre del 2011 al parc Cruz Conde de Còrdova, on el seu pare els va perdre de vista, segons va declarar ell mateix.

Des d'aleshores no s'ha tornat a tenir notícia dels menuts, tot i els nombrosos registres que s'han fet per part de les Forces de Seguretat de l'Estat.

Si vols pots recuperar la cronologia del cas aquí.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut