Madrid

Un tercer informe troba restes d'un nen de 6 anys a la finca dels avis de Ruth i José

El ministre de l'Interior ha detallat que dels tres informes que es coneixen del "cas Bretón", dos, els d'experts independents, són força coincidents, mentre que el primer, fet per la policia, discrepa. Si en un principi es va dir que les restes òssies eren de petits animals, els dos informes posteriors apunten a restes humanes i el tercer fins i tot fixa l'edat d'una de les criatures en 6,22 anys.

RedaccióActualitzat
Després de fer la cronologia de la desaparició dels dos nens de Còrdova, Ruth i José, el ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, ha passat a detallar que dels tres informes que es coneixen del "cas Bretón", dos són força coincidents, mentre que el primer discrepa. Si en un principi es va dir que les restes òssies eren de petits animals, els dos informes posteriors apunten a restes humanes i el tercer fins i tot fixa l'edat d'un d'ells en 6,22 anys.

Fernández Díaz ha reiterat que la policia sempre va tenir el focus de les investigacions a la finca de Las Quemadillas, d'on mai no han pensat que haguessin sortit els nens. El ministre ha recordat que el dia de la desaparició dels nens es va fer una foguera a la finca de la qual es van extreure mostres per examinar-les. La conclusió de l'informe de la policia científica va ser que les restes òssies eren de "petits animals, sense existir ossos procedents d'éssers humans". Fernández Díaz ha explicat que la foguera va ser manipulada amb una placa de ferro que la va convertir en un forn de fins a 800 graus centígrads.

Aquest fet pot dificultar o impossibilitar trobar traces d'ADN a les restes òssies que permetin confirmar-ne la identitat.

La família materna va demanar a la policia que el doctor en patologia forense Francisco Echeverría fes una nova anàlisi. La policia va acceptar la petició de la família materna, la va autoritzar i l'expert va fer el seu dictamen, que contradiu l'informe de la policia científica i diu que els óssos pertanyen a éssers humans immadurs.

La fiscalia va entregar aquest informe contradictori al jutge i aquest va demanar un tercer informe al professor José Maria Bermúdez de Castro, antropòleg de fama mundial que treballa als jaciments d'Atapuerca i que el ministre ha definit com "un dels millors experts del món".

L'informe de Bermúdez de Castro conclou que no només hi ha restes d'almenys un nen, sinó que fins i tot en fixa l'edat: 6,22 anys, amb un marge d'error de 40 dies.

Ara, a la vista de les coincidències dels dos últims informes, el jutge ha ordenat diligències secretes.

D'altra banda, Fernández Díaz ha explicat que, després del primer informe que descartava que hi hagués restes humanes a la foguera, es van obrir altres vies d'investigació policial que van poder establir, a través del rastreig del mòbil del pare dels nens, a quins llocs havia estat Bretón en les últimes hores i pentinar-los per mirar de trobar-hi proves, investigacions que van resultar infructuoses.

A més, també es va poder identificar un número de telèfon al qual Bretón havia trucat sovint durant els dies dels fets. Pertany a una empresa nord-americana d'adopció de nens.

Nova inspecció a la finca Las Quemadillas


Mentrestant, la policia continua la investigació, que se centra a la finca de Las Quemadillas, propietat de la família paterna dels nens. Aquest dimarts està previst que es faci una nova inspecció i que hi acudeixi José Bretón, pare dels menors, que és a la presó acusat de detenció il·legal i simulació de delicte.

Segons l'agència Europa Press, que cita fonts pròximes al cas, la mare dels dos menors desapareguts no es desplaçarà a Còrdova per assistir a aquesta nova inspecció.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut