El cantautor Bob Dylan, nobel de Literatura 2016
El cantautor Bob Dylan, nobel de Literatura 2016
Barcelona

Bob Dylan finalment es pronuncia i accepta el Nobel de Literatura 2016

El que no ha decidit encara és si anirà a Estocolm per assitir al lliurament de premis que es farà el mes de desembre

RedaccióActualitzat

Després de quinze dies de ser nominat al Premi Nobel de Literatura 2016, Bob Dylan ha donat senyals de vida i ha respost a l'Acadèmia Sueca dient que accepta el premi. L'artista ha expressat que el premi l'honora profundament.

El que no ha decidit encara és si assistirà, a Estocolm, a la recepció de lliurament de premis que es farà el mes de desembre. En una entrevista al diari "The Telegraph" ha explicat que serà a la cerimònia "si pot".

El premi a Dylan

El cantautor, de 75 anys, és el primer músic i cantautor que rep un premi tradicionalment destinat a escriptors.

Nascut el 24 de maig de 1941 a Minnessota en una família jueva de classe mitjana, Bob Dylan es va convertir molt de pressa en una icona incontestable de la cultura nord-americana i també mundial, aspecte també destacat per l'Acadèmia a l'hora de premiar-lo, juntament amb altres trets seus:

"Com a artista ha estat altament versàtil i ha treballat com a pintor, actor i autor de guions."

La tarda de l'anunci, Dylan va fer un concert a Las Vegas. Dylan només va cantar, però no va explicar res del Nobel a la seva audiència. Va acabar el seu programa amb una cançó de Frank Sinatra: "Why Try To Change Me Now?" ("Per què tractes de canviar-me?"). Una clara referència a l'aversió que sent pels mitjans de comunicació.

Vuit dies després de l'anunci del premi, un destacat membre de l'Acadèmia Sueca havia criticat el comportament de Bob Dylan perquè encara no sabien res d'ell ni havia contestat a les reiterades trucades telefòniques de l'Acadèmia: "És groller i arrogant. És el que és," va dir l'escriptor i acadèmic suec Pär Per Wästberg.

Anar al contingut