Minsk

Bielorússia i Rússia podrien estar a punt d'arribar a un acord sobre els preus del gas

Bielorússia i Rússia estan molt a prop d'arribar a un acord sobre el preu del gas, que Minsk pagaria a Rússia per 100 dòlars cada 1.000 metres cúbics durant el 2007. El portaveu del govern bielorús, Aleksandr Timoixenko, ha anunciat l'acord tot i que no n'ha donat gaires detalls. El portaveu de Gazprom, Serguei Kouprianov, però, ha negat cap acord i ha considerat "prematur" oferir informació quan encara no hi ha cap contracte signat. Aquest acostament entre els dos països arriba dos dies després de l'ultimàtum llançat per Gazprom a Minsk, amenaçant de tancar el subministrament de gas a tot Europa.

Actualitzat

Russos i bielorussos han negociat durant tot el dia a la seu de Gazprom i, tot i que a primera hora de la tarda les perspectives d'arribar a un acord eren escasses, finalment les converses sembla que s'han reconduït.

Al voltant del 5% del gas que es consumeix a Europa transita per Bielorússia, de manera que la manca d'acord entre les dues parts hagués tingut repercussions a la UE, especialment a Alemanya, Polònia i Lituània.

Anar al contingut