Barcelona / Roma

Benet XIV nomena Sebastià Taltavull Anglada nou bisbe auxiliar de Barcelona

El papa Benet XVI ha nomenat el sacerdot menorquí Sebastià Taltavull Anglada nou bisbe auxiliar de Barcelona a petició del cardenal Lluís Martínez Sistach i ocupa el càrrec que va quedar vacant amb la mort de Joan Carrera, l'octubre de l'any passat. Sebastià Taltavull va néixer a Ciutadella el 1948, el van ordenar sacerdot als 24 anys i ha dedicat bona part de la seva feina als joves i a la catequesi. Diu que assumeix aquest nou càrrec amb plena disponibilitat i sense cap pla predeterminat. El cardenal Lluís Martínez Sistach ha destacat la vinculació de Sebastià Taltavull amb l'Església catalana i el seu tarannà dialogant. L'ordenació es farà d'aquí a dos o tres mesos.

Actualitzat
Sebastià Taltavull Anglada va néixer a Ciutadella, a Menorca, el 28 de gener del 1948. És llicenciat en Teologia per la Facultat de Teologia de Catalunya i va ser ordenat prevere de la diòcesi de Menorca el 23 de setembre del 1972. Des de fa tres anys, és el director del Secretariat de la Comissió Episcopal de Pastoral de la Conferència Episcopal Espanyola. A Menorca ha exercit diverses responsabilitats com a rector de parròquia, rector del seminari diocesà i vicari general amb quatre bisbes diocesans.

Martínez Sistach ha destacat que Sebastià Taltavull és un sacerdot que sempre ha estat molt vinculat amb l'arxidiòcesi de Barcelona i que ha treballat molt en la formació dels laics i la seva participació en l'Església. A més, ha recordat que ha impartit exercicis espirituals a sacerdots i seminaristes.

El cardenal també ha explicat que Sebastià Taltavull tindrà a l'arxidiòcesi el càrrec de vicari general, i que col·laborarà per coordinar de les "realitats territorials i funcionals" de la pastoral diocesana.
Anar al contingut