Brussel·les

Bèlgica es reforça en la lluita contra el jihadisme i enviarà a la presó els que tornin de Síria

El Parlament aprova mesures excepcionals contra el terrorisme coincidint amb nou detencions més a Brussel·les en el marc de les investigacions sobre els atemptats de París

RedaccióActualitzat

Bèlgica ha aprovat un paquet legislatiu contra el terrorisme el dia que hi ha hagut noves detencions a Brussel·les dins de les investigacions sobre els atemptats de París de divendres passat. Les autoritats belgues han informat que la policia ha detingut nou persones, set d'elles relacionades amb l'entorn de Bilal Hadfi, un dels jihadistes morts en els atacs a la capital francesa.

Coincidint amb la batuda policial d'aquests dies al districte de Molenbeek, el Parlament belga ha tirat endavant noves mesures antiterroristes, com, per exemple, enviar a la presó els suposats jihadistes quan tornin al país o col·locar braçalets electrònics als fitxats com a radicals. Aquestes mesures obliguen a modificar la llei per poder permetre escorcolls durant la nit. Per fer front a les noves mesures de seguretat i prevenció, s'ha aprovat un fons extraordinari de 400 milions d'euros.

D'aquesta manera, el primer ministre, Charles Michel, ha volgut sortir al pas de les crítiques de França i altres països occidentals que mostraven dubtes sobre l'actuació de les forces de seguretat belgues en relació amb els atemptats de París. El cap del govern belga ha dit al Parlament que no accepta les crítiques que degraden els serveis de seguretat i que l'atemptat que es preparava a Saint-Denis, prop de París, es va poder evitar gràcies a les informacions facilitades per equips belgues.

La majoria dels presumptes autors de la massacre de París eren ciutadans francesos residents a Bèlgica, i el que s'assenyalava com el cervell dels atemptats, Abdelhamid Abaaoud, tenia la nacionalitat belga.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut