Bilbao

Batasuna reclama a Ibarretxe aclarir "l'objectiu final" de la consulta per poder decidir sobre el seu suport

Batasuna ha demanat al lehendakari Juan José Ibarretxe que especifiqui cap on vol portar el país amb la seva proposta de consulta popular perquè, en funció d'això, li donaran suport o no. És una petició que ha fet un dels dirigents de la formació, Joseba Permach, en declaracions a Ràdio Euskadi, on ha demanat al lehendakari que aclareixi "l'objectiu final" de la seva proposta. Segons Permach, si aquest objectiu es concreta a "mantenir la territorialitat basca dividida, no ho compartim", però "actuarem amb responsabilitat" si es tracta de "superar l'actual marc de partició i articular els territoris bascos i navarresos".

Actualitzat

Permach ha dit, en referència al full de ruta marcat pel lehendakari, que "les regles del joc d'un procés són importants, però que també cal retratar-se davant dels ciutadans i posar sobre la taula l'oferta política de cadascú". El portaveu de la il·legalitzada Batasuna ha afegit: "No sabem què plantejarà Ibarretxe a Madrid, ni en nom de qui, no cap on ens du la consulta."

El dirigent abertzale ha considerat que en l'actualitat s'ha obert a l'Estat un debat sobre el marc polític jurídic pel "fracàs" -en la seva opinió- del model "imposat fa 30 anys" i, després de mantenir que Ibarretxe "intenta liderar les ànsies de canvi de la societat basca", ha criticat que "pretengui ser el primer, però sense dir on vol dur aquest país".

Anar al contingut