Barcelona

Barcelona prohibeix la circulació de segways pel front marítim

Es tracta d'una mesura provisional mentre no s'aprova l'ordenança d'ús d'aquests vehicles per tota la ciutat

RedaccióActualitzat

La ciutat de Barcelona ha decidit restringir aquest estiu la circulació de vehicles de mobilitat personal que no estiguin homologats i els segways per la zona del front marítim. Es tracta d'una mesura provisional mentre no s'aprova l'ordenança d'ús d'aquests vehicles per tota la ciutat. L'ajuntament entén que la proliferació d'aquests vehicles sobretot per la zona del passeig Marítim posa en risc la convivència amb els vianants i suposa un invasió de l'espai públic. Per aquest motiu, en un comunicat, justifica la mesura:

"Atès que l'ordenació d'aquest tipus de vehicles és un procés llarg, de cara a aquest estiu, l'Ajuntament de Barcelona ha pres la decisió d'implantar una primera mesura provisional per descongestionar l'espai del front marítim i evitar una pressió excessiva sobre els veïns d'aquesta zona de la ciutat. Així, es modificaran els actuals permisos de circulació dels segways perquè no puguin desplaçar-se per aquest itinerari i s'incrementarà la pressió sobre els vehicles de mobilitat personal que no estiguin homologats."

Aquesta mesura, com assegura l'ajuntament, anirà acompanyada "d'una campanya informativa sobre les condicions de circulació d'aquests vehicles, els recorreguts que poden seguir i el règim sancionador de la normativa actual".

Tot plegat mentre l'ajuntament ha iniciat el procés per consensuar una ordenació sobre els vehicles de mobilitat personal (VMP) i els cicles de més de dues rodes a la ciutat en un model de mobilitat en què es prioritza els desplaçaments a peu, en bicicleta i en transport públic. La setmana passada van començar les reunions amb els agents implicats en el pacte per la mobilitat i els grups municipals per recollir les seves opinions i necessitats per poder acordar, segons ha explicat el consistori barceloní, una proposta que compti amb el màxim consens possible.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut