Barcelona

Barcelona en Comú aprova impulsar una candidatura amb Iniciativa, Podem, EUiA i Equo

La coalició hauria d'estar concretada el 6 de novembre

RedaccióActualitzat

Barcelona en Comú aprova impulsar una candidatura amb Iniciativa, Podem, EUiA i Equo per a les eleccions generals del 20-D. També amb persones independents, no militants a cap partit i vinculades a les lluites socials de les marees i del 15-M.

Ara s'haurà de negociar el pacte amb els quatre partits. A partir d'avui, fonts pròximes a la negociació reconeixen que el calendari els pressiona perquè les coalicions que volen presentar-se a les generals s'han d'inscriure abans del 6 de novembre i, per tant, haurien de tancar aviat la llista, amb el candidat, i les bases del programa. La setmana vinent s'avançaria en aquest sentit.

De fet, aquesta és la confluència que es va intentar fer també pel 27-S, a la qual, llavors, Barcelona en Comú no va acabar entrant.

Les cinc formacions estan d'acord que sigui un independent el que encapçali la llista, i Podem acceptaria que aquesta coalició catalana tingués veu pròpia al Congrés dels Diputats.

És la condició dels d'Ada Colau i també d'Iniciativa i Esquerra Unida, com han subratllat avui. Volen una confluència que, des de Madrid, pugui donar suport a l'acció política que volen fer des de Catalunya.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut