Barcelona

Barcelona ajorna l'obligació de lligar els gossos dos anys i destinarà un espai de la platja perquè puguin passejar

Els gossos -excepte els perillosos- podran continuar anant sense lligar dos anys més per Barcelona

RedaccióActualitzat

Els gossos -excepte els perillosos- podran continuar anant sense lligar dos anys més per Barcelona. L'Ajuntament de Barcelona ha decidit retardar l'entrada en vigor de la prohibició de portar els gossos deslligats dos anys més fins que tingui a punt àrees exclusives a tots els barris.

Es calcula que a Barcelona hi ha prop de setanta mil gossos. L'obligació que vagin lligats, que havia de començar ara al març, s'ha ajornat fins al 2018. Es calcula que aleshores estaran acabats els anomenats espais d'esbarjo.

El que sí que entra en vigor ja aquest estiu és una nova zona per passejar gossos a la platja de Barcelona. Serà un espai de 1.200 metres quadrats a la platja de Llevant.

L'espai, encerclat per una tanca, estarà disponible durant tot l'any després d'aquest estiu. Tindrà un cost de 60.000 euros.

La quarta tinent d'alcalde de Barcelona, Janet Sanz, creu que la ciutat ha d'estar oberta al mar per a totes les espècies:

"És un pas endavant per garantir una de les demandes més importants dels darrers anys, concretament des de l'entrada en vigor de l'ordenança. Som una ciutat oberta al mar i ho hem de ser per a tothom i per a totes les espècies."

Sanz ha explicat que estudien permetre l'accés dels gossos a l'autobús, com ja ho fan amb el metro.

Espai d'esbarjo a tota la ciutat

L'objectiu és que cada districte tingui una zona d'esbarjo de 700 metres quadrats per a gossos. Algunes seran ampliacions d'espais ja existents, però d'altres seran de nova creació, com la que es farà al Parc de Piscines i Esports, a Sarrià, o al districte de Sant Martí.

Però a més d'aquestes zones exclusives en cada districte, als barris n'hi haurà 73 més que seran compartides i, segons les franges horàries, els gossos hi podran anar sense lligar.

Perquè els propietaris puguin entrar amb la seva mascota en aquestes zones, el gos haurà d'estar censat i l'amo haurà de tenir el carnet de tinença.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut