Estats Units

Barack Obama s'imposa a Hillary Clinton a Wyoming

Barack Obama ha guanyat un nou pols a Hillary Clinton. El senador demòcrata ha aconseguit la victòria a les primàries de Wyoming, tal com preveien les enquestes. Obama ha sumat el 58% dels vots, pel 41% dels sufragis que han anat a parar a la seva rival, l'exprimera dama Hillary Clinton. Tot i que es tracta d'un estat poc poblat, cada triomf compta en la cursa per esdevenir el candidat demòcrata a la Casa Blanca. En total, a Wyoming estan en joc dotze delegats, un nombre escàs si es té en compte que per convertir-se en candidat cal aconseguir un mínim de 2.025 suports.

Actualitzat

D'aquests dotze delegats, set han anat a parar a Obama i els cinc restants a Clinton. Així, el senador demòcrata suma ara 1.527 delegats pels 1.428 de Hillary Clinton.

La victòria d'Obama arriba després que Hillary Clinton recuperés bona part del crèdit perdut guanyant dimecres passat les primàries a Ohio, Rhode Island i Texas, mentre que el senador demòcrata només va aconseguir la victòria a Vermont.

La següent cita dels demòcrates serà aquest dimarts a Mississippi, abans que Obama i Clinton s'enfrontin en una de les batalles més decisives que resten abans que es faci pública la nominació. Seran les primàries de Pennsilvània, el 22 d'abril.

Anar al contingut