Madrid

Banc Madrid presenta concurs de creditors

L'entitat anuncia que la retirada de fons del clients obliga a prendre aquesta decisió als nous administradors

RedaccióActualitzat

Els nous administradors de Banc Madrid, designats pel Banc d'Espanya, han decidit demanar aquest matí el concurs voluntari de creditors de l'entitat financera. Banc Madrid informa que "les importants retirades de fons de clients que ha hagut d'atendre l'entitat els últims dies han afectat la seva capacitat per afrontar el compliment puntual de les seves obligacions". Davant d'aquesta nova situació, els nous administradors han decidit que "l'única forma" d'assegurar un tracte equitatiu dels dipositants i de la resta de creditors passa per sol·licitar el concurs de creditors i suspendre l'operativa ordinària, a l'espera del pronunciament del jutge que s'encarregarà del procediment.

Banc Madrid explica que aquesta actuació respon al fort deteriorament que ha tingut la situació econòmica i financera de l'entitat durant els últims dies, arran de la decisió adoptada per la Financial Crisis Enforcement Network (FinCEN) del Departament del Tresor dels Estats Units, de considerar a la seva matriu, Banca Privada d'Andorra, una institució financera sotmesa a preocupació de primer ordre en matèria de blanqueig de capitals.

Mentrestant, la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) ha decidit suspendre temporalment els reemborsaments dels fons d'inversió i Sicav (Societats d'Inversió de Capital Variable) administrats per la gestora d'inversió col·lectiva de Banco de Madrid. La suspensió acordada per la CNMV "es circumscriu als fons en l'operativa dels quals participava aquest banc", i "es prolongarà pel temps imprescindible per garantir els drets dels inversors en aquests productes i la seva igualtat de tracte", segons ha explicat la Comissió en un comunicat.

El Banc Madrid té, segons el Banc d'Espanya amb dades del 31 de desembre del 2014, 15.000 clients amb dipòsits. D'aquests, menys de 500 tenen més de 100.000 euros, que és la quantitat que els garanteix el Fons de Garantia de Dipòsits. A banda d'això, hi ha 47.000 clients més amb altres tipus de productes, com fons d'inversió o plans de pensions. Aquests productes però, queden al marge del concurs de creditors. Això vol dir que la inversió no perilla i que passaran a dependre d'una altra gestora.

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut