Seu de Banca Privada d'Andorra
Seu de Banca Privada d'Andorra
Andorra la Vella

El govern andorrà estudia liquidar Banca Privada d'Andorra

La liquidació ordenada de Banca Privada d'Andorra passaria per vendre una part del negoci per fer front a la multa i per garantir els dipòsits dels clients

RedaccióActualitzat

Les autoritats andorranes continuen treballant sense descans per resoldre el problema generat pel suposat blanqueig de capitals de la tercera entitat del país, Banca Privada d'Andorra (BPA).

A hores d'ara, el govern andorrà estudiaria liquidar ordenadament Banca Privada d'Andorra. Això implicaria intentar vendre UNA part del negoci per fer front a la multa que apliquin els Estats Units i també garantir al màxim els dipòsits dels clients.

Aquesta solució necessita la col·laboració dels altres bancs d'Andorra i també de la família propietària de l'entitat, els germans Higini i Ramon Cierco.

Si finalment s'opta per l'opció de liquidar Banca Privada d'Andorra, es vendrien totes les parts possibles del negoci. Un dels valors vendibles és Banc Madrid, una entitat que també està intervinguda.

La liquidació de l'entitat financera és una de les quatre opcions que estudien els tres interventors anomenats per l'Institut Nacional Andorrà de Finances després que va ser cessat el consell de BPA.

Les altres tres possibles sortides per a Banca Privada d'Andorra són la nacionalització, l'absorció per part d'una altra entitat bancària i la creació d'una entitat amb un altre nom, en la qual tinguessin participació 2 o 3 bancs andorrans.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut