Ballesteros confia tancar aquest mes amb el govern espanyol l'aportació de 9,8 MEUR als Jocs Mediterranis

Ballesteros confia tancar aquest mes amb el govern espanyol l'aportació de 9,8 MEUR als Jocs Mediterranis

Ballesteros confia tancar aquest mes amb el govern espanyol l'aportació de 9,8 MEUR als Jocs Mediterranis

Pla obert de l'alcalde Josep Fèlix Ballesteros amb el president del Nàstic, Josep Maria Andreu, i els regidors Javier Villamayor i Marbel Negueruela, a la gespa del Nou Estadi amb una imatge virtual d

Pla obert de l'alcalde Josep Fèlix Ballesteros amb el president del Nàstic, Josep Maria Andreu, i els regidors Javier Villamayor i Marbel Negueruela, a la gespa del Nou Estadi amb una imatge virtual de la reforma, el 13 d'octubre del 2016. (Horitzontal)

ACN Tarragona.-L'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, s'ha mostrat confiat aquest dijous que l'Estat rubricarà aquest mes la seva aportació econòmica als Jocs Mediterranis del 2017. L'alcalde ha subratllat la rellevància que ha tingut la declaració institucional aprovada al Congrés dimarts de la setmana passada per impulsar els acords. Ballesteros ha confirmat que el ministre de Cultura, Íñigo Méndez de Vigo, es desplaçarà en els propers dies a Tarragona per signar el conveni de 3 MEUR anunciat al juny per finançar les obres de la piscina olímpica, que tindran una execució de quatre mesos i mig. D'altra banda, el batlle ha confiat que, en breu, també es podrà tancar un acord amb el govern de l'Estat per a l'aportació d'uns altres 9,8 MEUR per al finançament de l'esdeveniment. Coincidint amb la presentació dels treballs de reforma del Nou Estadi, que acollirà les cerimònies d'inauguració i cloenda dels Jocs, Ballesteros ha reiterat que l'opció d'ajornar-los "no ha estat mai damunt la taula".

Ballesteros ha assegurat que les reformes a l'estadi del Gimnàstic de Tarragona, que data del 1972, permetran adaptar-lo als nous temps i implementar millores en accessibilitat, seguretat, serveis, imatge i confort. EA més, l'alcalde ha garantit que totes les actuacions s'han planificat per tal de minimitzar les afectacions al dia a dia dels aficionats i l'equip de futbol de la ciutat. La primera fase del projecte de reforma té un pressupost de licitació d'1,36 MEUR sense IVA i serà adjudicat en els pròxims dies. Aquesta fase contempla nous accessos, la remodelació i eliminació de barreres arquitectòniques als accessos, adaptacions de les zones de Llotja, ampliació de lavabos, pavimentació dels espais exteriors, remodelació i millora integral de les façanes, un nou espai d'infermeria i antidopatge, la millora de la zona de vestidors i la reparació de les 14.500 cadires de l'estadi, que passaran a ser totes de color grana. Amb un cost global de 2,1 MEUR les obres de reforma de l'estadi del Club Gimnàstic estan finançades pel Consell Superior d'Esports del govern espanyol arran del conveni signat l'octubre del 2015. Els treballs tenen un termini d'execució de mig any i, en paral·lel, també s'està estudiant la millora de l'enllumenat del terreny de joc per tal d'aconseguir un servei més sostenible i que ofereixi un major estalvi energètic.Ballesteros ha recordat que, a l'entorn del Nou Estadi, ja s'ha dut a terme el sanejament, reparació i millora de la tanca perimetral del terreny de joc i que properament es licitarà el desmantellament de l'antic traçat de l'autovia A-7. Aquesta actuació, que tindrà un termini d'execució de tres mesos, permetrà millorar els accessos a l'estadi i crear una nova zona d'aparcament provisional. El projecte es troba actualment en fase d'aprovació i té un pressupost de 650.000 euros, que serà finançat amb recursos propis de l'Ajuntament.L'alcalde ha subratllat que l'alliberament d'aquesta "cicatriu" serà un llegat molt important per a la zona del Llevant, que protagonitzarà el creixement urbanístic de la ciutat en els propers anys. El president del Club Gimnàstic de Tarragona, Josep Maria Andreu, ha valorat positivament les actuacions de millora i reforma de l'estadi, que ha titllat de "necessàries" ateses les "deficiències" que presenta en l'actualitat.