Alep

Avions turcs i russos ataquen Estat Islàmic durant la treva a Síria

Uns 17.000 civils han mort a Síria el 2016, entre ells més de 2.000 nens, segons un balanç de la Xarxa Síria per als Drets Humans

RedaccióActualitzat

A Síria s'ha arribat al tercer dia del cessament d'hostilitats, que va entrar en vigor divendres entre el règim de Damasc, Turquia i Rússia amb les principals faccions rebels. L'ambient és de calma relativa, i, segons l'Observatori Sirià de Drets Humans, fins al moment, l'armistici "s'està respectant i va bé".

Això no impedeix que avions turcs i russos hagin bombardejat en les últimes hores posicions d'Estat Islàmic, que va quedar exclòs dels acords de la treva. Els avions han castigat objectius de Daesh a la ciutat d'Al-Bab, al nord de Síria, un atac aeri que hauria provocat la mort de 22 jihadistes.

Mentrestant, la Xarxa Síria per als Drets Humans informa que uns 17.000 civils han mort al país el 2016 víctimes de la guerra iniciada el mes de març del 2011. El balanç inclou a la llista de morts més de 2.000 menors d'edat.

L'organització assenyala que el règim de Bashar al-Assad seria responsable de 8.700 morts. Les forces russes haurien mort prop de 4.000 civils, segons aquesta organització siriana.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut