Barcelona

Augmenten un 9% els conductors morts que anaven drogats a Catalunya

Els conductors que condueixen drogats van en augment. Segons les dades a què ha tingut accés Catalunya Informació, l'any passat va augmentar un 9% el nombre de conductors morts que havien pres estupefaents. En canvi, les víctimes d'accidents de trànsit que anaven begudes van disminuir prop d'un 40%. Els Mossos d'Esquadra alerten que la problemàtica del consum de drogues entre els conductors segueix una tendència contrària a la del consum d'alcohol i que les dades de mortalitat a les carreteres ho comencen a notar.

Actualitzat
El nombre de conductors que es posa al voltant sota els efectes de la droga ha augmentat a Catalunya. A més de les xifres de sinistralitat, els Mossos de Trànsit han indicat que un 70% de les proves que fan per estupefaents donen positiu, si bé aquesta xifra és inflada perquè els controls són selectius i els passen els que ja es consideren com a sospitosos. El cap de la divisió de Trànsit, l'intendent Sergi Pla, considera que ara cal incidir en les drogues per aconseguir la mateixa pressió i conscienciació que ja hi ha amb l'alcohol.

"Hi ha molta gent que deixa l'alcohol i es passa a algun altre tipus de drogues" que tenen com a líquid o acompanyament l'aigua. Això fa que "mai donin positiu per alcoholèmia, però sí en drogues", segons ha explicat Pla. El cap de la divisió de Trànsit ha subratllat la importància d'augmentar els controls de consum d'estupefaents per saber l'abast del problema i controlar els índexs per reduir-los com ja s'ha fet amb l'alcohol.

Des de començaments d'any, els Mossos d'Esquadra han obert diligències penals contra 94 persones que conduïen drogades.
Anar al contingut