Aturada a la plaça del Vi de Girona

Aturades de 15 minuts aquest migdia a tot el país per protestar per les accions policials

RedaccióActualitzat

A les 12 del migdia hi ha hagut una aturada de 15 minuts en diversos indrets del país per protestar per les accions policials d'ahir.

Són les primeres protestes per la repressió i les càrregues policials d'aquest diumenge per aturar el referèndum. Unes accions que han rebut moltíssimes crítiques --també per part dels mitjans internacionals-- i que van acabar amb 893 ferits, l'última dada que s'ha actualitzat aquest matí.

Les aturades s'han fet davant d'ajuntaments i d'empreses. A Barcelona s'ha fet a la Plaça Universitat. És una convocatòria de sindicats i entitats sobiranistes, que també han convocat una aturada general per a demà, dimarts.

 

A la plaça de Sant Jaume s'han concentrat els membres del govern i regidors de l'Ajuntament per rebutjar les càrregues policials contra ciutadans que anaven a votar.

A Girona la plaça del Ví s'ha omplert de persones que protestaven per l'actuació policial de diumenge:

 

            
Més de 300 persones s'han concentrat a la subdelegació del govern espanyol a Girona en resposta a la convocatòria d'aturada convocada arreu del país contra les càrregues policials.  A dins, la Guàrdia Civil que sol custodiar l'edifici tenia com a suport diferents furgonetes de la policia estatal, amb agents antiavalots. A fora, Mossos d'Esquadra i Policia Local de Girona han muntat un cordó.

Els manifestants han cridat consignes com "Aquesta és la nostra policia", en agraïment a la feina dels mossos. Tampoc han faltat proclames a favor de la "independència" i "Hem votat" per reivindicar el resultat del referèndum de diumenge.

A les concentració de Tarragona i Lleida s'han afegit efectius del cos de Bombers.

 

Treballadors de CaixaBank i d'altres empreses de la zona han tallat la Diagonal i s'han afegit a les protestes per l'actuació de la policia espanyola:

 

 

Una imatge que s'ha repetit davant de les oficines del Futbol Club Barcelona, que també s'ha afegit a l'aturada de protesta:

 

Una protesta que també han secundat membres de la judicatura que han protestat davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya

 

ARXIVAT A:
Referèndum 1-O
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut