Brussel·les

Atorguen un préstec de 20.000 milions d'euros a Hongria per superar la crisi

Hongria es beneficiarà d'un préstec de 20.000 milions d'euros que l'ha d'ajudar a superar els efectes de la crisi financera. Així ho han acordat aquesta nit el Fons Monetari Internacional, la Unió Europea i el Banc Mundial. El president francès, Nicolas Sarkozy, i el primer ministre britànic, Gordon Brown, havien demanat una acció de l'FMI per evitar que la crisi s'estengui a l'Europa de l'est.

Actualitzat
Una bona part d'aquests diners els aportarà el Fons Monetari, que, en total, finançarà 12.000 milions i mig d'euros. De la seva banda, la Unió Europea farà un préstec de 6.000 milions i mig, mentre que el Banc Mundial n'aportarà mil milions més. 

D'aquesta manera es materialitza l'anunci que diumenge va fer l'FMI, quan va explicar que preparava un paquet financer d'ajudes per a Hongria, un dels països europeus més tocats per la situació financera mundial. Hongria es converteix, així, en el tercer país que obté un préstec de l'FMI per afrontar les conseqüències de la crisi, després d'Islàndia i Ucraïna. 

Reunió entre Sarkozy i Brown

Precisament, Hongria i la resta de països de l'Europa de l'Est van centrar la reunió d'ahir entre el president de França, Nicolas Sarkozy, i el primer ministre britànic, Gordon Brown. La trobada tenia per objectiu fixar posicions de cara a la cimera de la Unió Europea del 7 de novembre, i la posterior reunió del G20 a Washington. 

Ahir, a Versalles, tots dos mandataris van fer una nova crida per actuar de manera conjunta per superar la crisi. En aquest sentit, Brown va insistir que ara la prioritat és evitar que la crisi s'estengui als països de l'Est, mentre que Sarkozy va proposar que la Unió Europea augmenti fins a 20.000 milions els fons per ajudar els estats amb problemes. El president francès també va apostar per ajudar els països emergents a través de l'FMI.
Anar al contingut