Estudiants universitaris arriben a Salou en autobús
Estudiants universitaris arriben a Salou en autobús
Salou

Arriben els primers 4.600 joves britànics a la quinzena edició del Saloufest

En aquesta edició del Saloufest, l'Ajuntament de Salou ha pres algunes mesures per evitar el mal comportament dels estudiants durant les festes nocturnes

RedaccióActualitzat

Aquest diumenge comença la quinzena edició del Saloufest. Ja han començat a arribar els primers 4.600 joves britànics atrets per la festa i l'oci d'aquest festival.

Fins al 18 d'abril Salou acollirà a 9.500 joves de més d'un centenar d'universitats britàniques, que aniran arribant en tres tandes. La primera tanda ja ha arribat a Salou i s'hi estarà fins Dijous Sant.

Les dues empreses que s'encarreguen del viatge ofereixen als joves una estada de quatre dies a Salou amb competicions esportives, excursions i activitats. Els estudiants paguen uns 360 euros de mitjana per tota l'estada.

Malgrat que els veïns viuen amb resignació aquesta festa, el Saloufest té un impacte econòmic anual de més de 5 milions d'euros per a Salou.

Mesures per posar fi a l'incivisme

Aquest festival és especialment conegut per la polèmica generada pel mal comportament, els crits i l'incivisme d'aquests universitaris durant les festes nocturnes.

Per evitar aquesta conducta, aquest any petits grups de joves salouencs anomenats Patrulla Jove, han rebut els universitaris britànics amb un tríptic, editat en anglès i francès. Al fulletó se'ls recorda que Salou és també la seva ciutat i que cal evitar els comportaments antisocials que generen malestar entre els veïns i grans costos al consistori. També els mateixos organitzadors s'han encarregat de remarcar als joves les normes cíviques que han de respectar.

Les agressions sexuals i els ferits en practicar "balconing" que hi ha hagut altres anys han obligat l'Ajuntament de Salou a incrementar la vigilància en el compliment de les normes de civisme del municipi. 

Anar al contingut