Tenerife

Arriben a les Canàries tres "pateres" amb més de 200 immigrants sense papers a bord

El degoteig d'immigrants a les illes Canàries no cessa. Un "cayuco" ha arribat al port de San Sebastián de la Gomera amb 103 immigrants a bord. Segons el govern, sembla que tots els "sense papers", entre els quals hi ha menors, estan en bon estat. Paral·lelament, s'ha vist una embarcació amb més immigrants a 80 milles al sud de Tenerife. A la matinada, han arribat al port de Los Cristianos, a Tenerife, dues "pateres" amb un centenar d'immigrants a bord. Aquests immigrants arriben l'endemà que ho fessin els 172 "sense papers", que van viatjar en la "patera" més gran que ha arribat mai a les Canàries.

Actualitzat

Els immigrants han arribat a bord de tres "pateres". L'última embarcació, que s'ha detectat a dotze milles al sud de Gomera, portava a bord 102 immigrants de Guinea Conakry i el Senegal, tres dels quals són menors d'edat. Després d'estar deu dies navegant, sembla que tots els "sense papers" estan en bon estat, segons han explicat fonts de l'administració local. Ara, seran traslladats cap a Tenerife, per ingressar-los en un centre d'internament.

Mentrestant, un vaixell pesquer ha localitzat un altra "patera" que està a 80 milles de Tenerife i ara es dirigeixen cap allà embarcacions de Salvament Marítim. Amb tot, encara es desconeixen quantes persones hi viatgen.

Hores abans han arribat al port de Los Cristianos, a Tenerife, dues "pateres" amb un centenar d'immigrants a bord. Després de detectar-les a 60 milles de l'illa, Salvament Marítim ha remolcat les embarcacions fins al port.

Aquests immigrants arriben l'endemà que ho fessin els 172 "sense papers", que van viatjar en la "patera" més gran que ha arribat mai a les Canàries. A alguns dels tripulants d'aquest "cayuco" se'ls ha hagut d'allotjar en un poliesportiu i a altres se'ls ha traslladat cap al centre d'internament de Tenerife per passar-hi la nit. Els immigrants, procedents del Senegal, pretenien entrar de manera il·legal a l'estat espanyol en una embarcació de 35 metres d'eslora.

Anar al contingut