Girona

Arrenca el Festival Internacional Teatre Amateur de Girona

A Girona es fa aquests dies el Festival Internacional de Teatre Amateur. Totes les companyies que hi participen, d'aquí i de tot el món, tenen en comú que no s'hi dediquen professionalment. Per aquests actors, pujar a l'escenari és només un hobby, però els apassiona tant que en molts casos acaba convertint-se en el centre de la seva vida. És el que passa als membres d'un grup que ha vingut de Croàcia.

Actualitzat
Dues professores, un metge, un economista... Els membres del grup de teatre croat Kazaliste Dr. Inat treballen de dia per poder-se lliurar cada vespre a la seva autèntica vocació: el teatre. No cobren per actuar -de fet, a Croàcia, gairebé ningú no ho pot fer-, però la seva dedicació, els vint anys de trajectòria i la qualitat del que creen no tenen res a envejar a les companyies professionals. Assagen cinc hores pràcticament cada dia i viatgen pels escenaris d'arreu del món ajudats per les subvencions de les administracions croates. Ara, per segona vegada, han visitat Girona dins del Festival Internacional de Teatre Amateur.

"El més important -diu el director Branco Susac- és que necessito uns pantalons i unes sabates noves i això amb el teatre no ho puc comprar, però ho fem perquè ens dóna moltes altres satisfaccions: fas amics arreu del món... en aquest festival per exemple ens hem retrobat amb quatre grups amb els quals ja havíem anat coincidint abans".


Per la seva banda, l'actriu Iva Dordevic, assenyala que "som com una família, una família de veritat. Passem junts bons moments, ens discutim, ens estimem, de vegades no ens aguantem, però vivim junts i això és el més bonic, que treballem junts i creem junts. El que ens uneix a tots és el teatre. Per això som aquí"

Entre el seu públic a Girona, membres de moltes altres companyies que aprofiten el festival per pujar a escena, però també per compartir experiències i agafar noves idees de la vintena de companyies d'una dotzena de països diferents que aquest any omplen el cartell del Fitag. Entre les quals, quatre de les vora cinc-centes companyies de teatre amateur que hi ha arreu de Catalunya.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut