Barcelona

Apareix una balena de 8 metres a la costa de Barcelona

Dues embarcacions acompanyen mar endins el rorqual, que ha reaparegut al Port de Barcelona l'endemà que uns surfistes van filmar-lo a la platja de la Barceloneta

RedaccióActualitzat

Veure una balena a la costa de Barcelona no és habitual en aquesta època de l'any, però ha passat i dues vegades. La primera, aquest dimarts. La van veure un grup de surf de rem d'una escola de la Barceloneta i la van gravar a la platja de Sant Sebastià, davant de l'Hotel W.

L'animal, un rorqual comú de vuit metres petit i jove, semblava perdut. Un equip del centre de recuperació d'animals marins es va desplaçar a la zona per atendre el cetaci. Aquest dispositiu d'emergència va poder reconduir l'animal mar endins, però aquest dimecres al matí ha reaparegut dins de la terminal de creuers i diverses persones l'han pogut tornar a gravar.

Dues embarcacions, però, han tornat a acompanyar la balena mar endins, segons han explicat fonts de la Xarxa de Rescat de Zona Marítima de la Generalitat. L'animal es troba en bon estat i respira bé, tot i que podria estar deshidratat i desorientat, ja que no és habitual trobar-los tan a prop de terra per la presència de sorolls.

A la primavera és més normal veure balenes a la costa perquè és quan els rorquals comuns emigren cap al nord de Còrsega.

Un dels monitors de l'escola de pàdel surf, en Miquel Roigé, ha explicat als micròfons de Catalunya Ràdio que en veure l'animal va agafar la taula i s'hi va acostar.

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut