Imatge de la portada del disc d'Antònia Font "Lamparetes" (Foto: acn)
"Lamparetes" és el setè disc d'Antònia Font. (Foto: acn)
Vic

Antònia Font s'enduen el premi Puig-Porret per "Lamparetes"

Antònia Font s'han endut el premi Puig-Porret com a millor artista dels Països Catalans pel disc "Lamparetes", el setè del grup mallorquí. Dotat amb 10.000 euros i decidit per votació directa dels crítics de la premsa catalana, el Puig-Porret és el guardó que dóna el tret de sortida al Mercat de Música Viva de Vic (MMVV). El jurat ha destacat que "Lamparetes" és un treball ""allunyat de convencionalismes i fórmules, una oda a les coses quotidianes que transcendeix l'universal". Els finalistes del guardó han estat El Petit de Cal Eril i Manel.

Actualitzat
Els guanyadors d'anteriors edicions han estat Pascal Comelade (1998), Quimi Portet (1999), Els Pets (2000), Jaume Sisa (2001), els mateixos Antònia Font (2002), que són els únics que repeteixen distinció, Adrià Puntí (2003), Miquel Gil (2004), Refree (2005), Poveda (2006), La Troba Kung Fú (2007), Roger Mas (2008), Manel (2009) i Raynald Colom (2010).

Amb el lliurament d'aquest premi s'ha donat per obert el 23è MMVV, tot i que la programació començarà aquest dijous amb una actuació conjunta de Chicuelo i Colina Miralta Sambeat. Durant quatre dies, a Vic es podran veure les actuacions de Marc Parrot, Ara Malikian, Susana Baca -recentment nomenada ministra de Cultura del Perú-, Maika Makovski, Sidonie, Élena, Carles Santos i el Cabo San Roque o la Cobla Sant Jordi.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut