Imatge de recurs de "Lamparetes", el setè treball d'Antònia Font
Imatge de recurs de "Lamparetes", el setè treball d'Antònia Font
Oci i cultura

El nou disc d'Antònia Font se situa com el tercer més venut a tot l'Estat

El grup mallorquí Antònia Font ha aconseguit que el nou disc se situï com el tercer més venut a tot l'estat espanyol. L'àlbum "Lamparetes" es col·loca directament en el número tres de la llista oficial de vendes, un rànquing que elabora setmanalment l'entitat Promusicae. Antònia Font, doncs, segueix l'estela dels Manel, que fa un parell de setmanes van aconseguir el número 1 de vendes amb el disc "10 milles per veure una bona armadura".

Actualitzat
Antònia Font ha aconseguit que "Lamparetes" se situï com el tercer més venut a tot l'estat espanyol, segons Promusicae. D'aquesta manera, el grup mallorquí segueix els passos dels Manel, que fa un parell de setmanes van aconseguir el número 1 de vendes quan feia 15 anys que un àlbum en català no era el més venut al conjunt de l'Estat.

El vaixell musical dels Antònia Font va salpar de ses Illes ja fa catorze anys, pioner a desacomplexar el panorama pop en català amb una enorme llibertat creativa que ara ha esclatat. Disc a disc han seduït amb els seus extraterrestres, robots i profunditats submarines. Ara, però, amb "Lamparetes" es tornen més terrenals, explorant la idea del progrés.

El seu univers delirant, a més, passa ara per paisatges gèlids, guèisers i fars. Catorze cançons de regust èpic, referències cinèfiles i iròniques a les illes Balears, menys electrònica i més guitarres i teclats. I, sobretot, amb Joan Miquel Oliver fent un esforç per reduir el surrealisme de les seves lletres.

En qualsevol cas, el grup liderat per Joan Miquel Oliver i Pau Debon continua la seva línia artística, que els ha convertit en tot un referent de la música en català.

Tot i els rumors de trencament, els Antònia segueixen viatjant amb un disc ara més madur i autoeditant-se la seva pròpia música a través del seu segell, Robot Innocent Companyia Discogràfica.
Anar al contingut