Pamplona

ANB manifesta la intenció de presentar-se a les eleccions generals

Acció Nacionalista Basca (ANB) intentarà presentar-se a les eleccions generals per avançar cap a la independència d'Euskal Herria. El president d'ANB, Kepa Bereziartua, ho ha anunciat aquest divendres després d'una manifestació a Pamplona a favor de la independència i contra l'empresonament de la cúpula de Batasuna. ANB vol presentar-se a les eleccions amb la voluntat d'aturar el que consideren una operació política del PSOE i el PNB contra l'esquerra abertzale.

Actualitzat
La formació que va veure com el Tribunal Suprem il·legalitzava més de la meitat de les seves llistes a les eleccions autonòmiques i municipals del maig del 2007 té la intenció de presentar-se als comicis generals del mes de març.

El líder d'ANB, Kepa Bereziartua, ha indicat que l'objectiu de la candidatura al Congrés és "deixar clar als espanyols que el nacionalisme basc no és només de dretes" i ha reivindicat que "hi ha un nacionalisme sa d'esquerres que vol la independència".

El president de la formació ha assegurat que ANB vol aconseguir el màxim nombre de vots per posar fre a l'operació política que volen posar en marxa el PNB i el PSOE contra l'esquerra abertzale.

Per això, ha demanat als milers de persones que van anar a la manifestació convocada per ANB a Pamplona que s'organitzin "per arribar amb força a les eleccions".

En concret, Bereziartua ha criticat que "ens amenacen d'il·legalitzar-nos, il·legalitzant idees com va fer Franco fa quaranta anys", i ha instat Zapatero a escoltar "un poble en lluita" i l'ha acusat de no haver resolt el conflicte polític del País Basc.
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut