Pamplona

ANB assegura que el 27 de maig serà "a totes i cadascuna de les meses electorals d'Euskal Herria"

Acció Nacionalista Basca s'ha quedat amb la meitat de les candidatures en les eleccions municipals del 27 de maig, però assegura que estarà present a totes les meses electorals d'Euskal Herria. No està clar com ho pensen fer, una opció es promoure el vot nul, però el que sí han deixat clar és que volen donar veu al seu electorat.

Actualitzat
A Euskadi la campanya electoral vindrà marcada per l'anul·lació de bona part de les candidatures de l'esquerra aberzale. Passada la mitjanit el Tribunal Constitucional ha donat per bona la sentència del Suprem i ha confirmat la suspensió de totes les llistes d'Abertzale Socialistak i de la meitat de les candidatures d'Acció Nacionalista Basca. ANB, doncs, conservarà només 120 candidatures. La més important, la de Pamplona.

Precisament aquí, dirigents de l'esquerra abertzale han fet una roda de premsa per denunciar la "greu agressió" que al seu parer suposa l'anul·lació de les seves llistes i per anunciar que, tot i això, el 27 de maig seran a "totes i cadascuna de les meses d'Euskal Herria" a disposició dels "independentistes bascos". El secretari general d'ANB, Antxon Gómez, no ha precisat de quina manera ho faran, però sí que ha dit que aquesta decisió no suposa promoure el vot nul, sinó "donar la veu i la paraula" als que "en consciència" volen emetre "un vot roig i separatista, d'esquerres i abertzale".
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut