Barcelona

Alumnes de la UB roben un examen piratejant l'ordinador d'un professor i el venen per entre 20 i 300 euros

La Universitat de Barcelona obliga a repetir l'examen i els Mossos d'Esquadra investiguen tres nois i una noia com a presumptes responsables dels fets

Actualitzat

La Universitat de Barcelona farà repetir l'examen de Fonaments de la Fiscalitat de tercer curs d'Administració i Direcció d'Empreses davant dels indicis que uns alumnes van piratejar l'ordinador d'un professor per obtenir el qüestionari. Els Mossos d'Esquadra busquen els responsables que, segons ha sabut TV3, haurien venut la prova a diversos companys a un preu que oscil·lava entre 20 i 300 euros.

El 5 de juliol passat, un total de 354 alumnes van fer l'examen de Fonaments de Fiscalitat. L'endemà, una professora de l'equip d'examinadors va rebre un correu electrònic que l'advertia que s'havia robat el qüestionari i venut a diversos estudiants. Els professors van donar veracitat a aquesta denúncia anònima quan van comprovar que un elevat nombre d'alumnes va cometre un error idèntic, una equivocació que també era a l'esborrany d'examen que haurien robat. Al cap de dos dies, el deganat de la Facultat d'Economia i Empresa va posar els fets en coneixement dels Mossos d'Esquadra.

Els indicis que s'havia robat l'examen van fer que les notes no s'arribessin a comunicar als alumnes.

Quatre sospitosos

Els Mossos investiguen quatre estudiants, tres nois i una noia, als quals se'ls podria acusar de delictes de descobriment i revelació de secrets, amb l'agreujant d'ànim de lucre.

Examen el 5 de setembre

Encara que al setembre ja no es fan exàmens, el dia 5 es repetirà la prova: la universitat considera que, per prestigi, cal tornar-la a fer. La degana de la Facultat d'Economia i Empresa, Elisenda Paluzie, creu que, davant "la gravetat dels fets", aquesta és la millor opció:

"Per garantir la igualtat d'oportunitats de tots els alumnes davant d'una cosa tan seriosa com és un examen d'una assignatura universitària, el millor per a tots era anul·lar la prova."

La decisió de la universitat no ha agradat gens als alumnes, que estan recollint firmes per no haver de tornar a fer l'examen.

La UB donarà facilitats als estudiants que siguin fora de Barcelona perquè puguin fer l'examen a altres centres. Així, els alumnes que estiguin cursant Erasmus podran fer les proves als centres d'acollida i també es facilitarà que puguin fer-les a altres llocs a aquells que no puguin desplaçar-se a Barcelona per raons laborals o personals justificades.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut