Fórmula 1

Alonso obté una brillant victòria al Gran Premi d'Espanya seguit per Räikkönen i Massa, que deixa Vettel fora del podi

Fernando Alonso ha aconseguit una brillant i incontestable victòria al Gran Premi d'Espanya de Fórmula 1 al Circuit de Catalunya. El pilot asturià, tot i sortir des de la cinquena posició, s'ha imposat amb gran autoritat demostrant que el ritme de cursa del seu Ferrari ara mateix és imbatible. Kimi Räikkönen i Felipe Massa han completat el podi final. Després de cinc curses disputades, Vettel, que ha acabat quart, manté el liderat del Mundial amb 89 punts, 4 més que Räikkönen i 17 més que Alonso, que puja fins a la tercera posició de la classificació.

Actualitzat
Fernando Alonso ha aconseguit una brillant i incontestable victòria al Gran Premi d'Espanya de Fórmula 1 al Circuit de Catalunya. El pilot asturià, tot i sortir des de la cinquena posició, s'ha imposat amb gran autoritat demostrant que el ritme de cursa del seu Ferrari ara mateix és imbatible. Kimi Räikkönen i Felipe Massa han completat el podi final.

Gairebé 95.000 espectadors han gaudit de valent d'una cursa espectacular al Circuit de Catalunya. En el moment de la sortida, Nico Rosberg, autor de la "pole position", ha mantingut la primera posició seguit de Sebastien Vettel i Fernando Alonso, que ha guanyat dos llocs després de fer una gran arrencada. Ràpidament ha quedat de manifest que el ritme dels Mercedes en cursa no té res a veure amb el que mostren a una volta ràpida i tant Rosberg com Hamilton han anat perdent pistonada.

Massa acaba pujant al podi

Vettel s'ha situat líder de la cursa però ha vist com després de la primera aturada a "boxes", Alonso l'ha superat gràcies a la bona estratègia de Ferrari, que ha mostrat un ritme de carrera impressionant. Ni Vettel ni tampoc Räikkönen, tot i desgastar menys els pneumàtics i fer una aturada menys, han pogut seguir el brutal ritme de l'asturià, que ha començat a obrir forat a la resta delsrivals.

El finlandès de Lotus s'ha desfet de la pressió de Vettel, que ha vist com el Ferrari de Felipe Massa l'ha acabat deixant fora del tercer calaix del podi. El brasiler, tot i sortir novè per una sanció en la sessió de qualificació, ha fet una gran cursa en una demostració del bon treball fet per l'escuderia italiana aquesta temporada.

Vettel manté el liderat

Al final i després de 66 voltes al traçat català, Alonso ha sumat el segon triomf de la temporada després de la victòria a la Xina. Després de cinc curses disputades, Vettel, que finalment ha acabat quart, manté el liderat del Mundial amb 89 punts, 4 més que Räikkönen i 17 més que Alonso, que puja fins a la tercera posició de la classificació.

Resultats:

1. Fernando Alonso Ferrari 1h39m16.596s
2. Kimi Raikkonen Lotus-Renault + 9.338s
3. Felipe Massa Ferrari + 26.049s
4. Sebastian Vettel Red Bull-Renault + 38.273s
5. Mark Webber Red Bull-Renault + 47.963s
6. Nico Rosberg Mercedes + 1m08.020s
7. Paul di Resta Force India-Mercedes + 1m08.988s
8. Jenson Button McLaren-Mercedes + 1m19.506s
9. Sergio Perez McLaren-Mercedes + 1m21.738s
10. Daniel Ricciardo Toro Rosso-Ferrari + 1 lap
11. Esteban Gutierrez Sauber-Ferrari + 1 lap
12. Lewis Hamilton Mercedes + 1 lap
13. Adrian Sutil Force India-Mercedes + 1 lap
14. Pastor Maldonado Williams-Renault + 1 lap
15. Nico Hulkenberg Sauber-Ferrari + 1 lap
16. Valtteri Bottas Williams-Renault + 1 lap
17. Charles Pic Caterham-Renault + 1 lap
18. Jules Bianchi Marussia-Cosworth + 2 laps
19. Max Chilton Marussia-Cosworth + 2 laps
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut