Bagdad

Almenys 38 morts en atemptats als barris cristians de Bagdad

Durant el missatge de Nadal, el papa Francesc ha demanat la pau a tot el món, i no ha oblidat explícitament l'Iraq a l'hora de fer aquesta crida. Però, coincidint amb aquestes paraules del pontífex, hi ha hagut diferents atemptats als barris cristians de Bagdad en què han mort almenys 38 persones. Una de les bombes ha esclatat en una església just quan els fidels sortien de la missa de Nadal.

RedaccióActualitzat

Els cristians que viuen en països on la seva religió no és la majoritària també celebren el Nadal, tot i que, sovint, perseguits i en condicions molt difícils. Aquest és el cas de l'Iraq. Almenys 38 persones han mort en diferents atemptats que hi ha hagut aquest matí a Bagdad i el seu entorn. Més de 70 han quedat ferits.

Una de les accions terroristes ha passat quan un cotxe bomba ha explotat en una església en el moment en què els fidels sortien de missa. L'objectiu de l'atemptat ha estat el temple de la Mare de Déu al barri de Dura. Arran de l'explosió hi ha hagut 27 morts i una seixantena de ferits. Els equips d'assistència mèdica treballen a la zona per atendre les víctimes d'aquest atemptat.

Aquest dimecres hi ha hagut dues explosions més a la mateixa àrea, en un mercat molt concorregut, que han causat 11 morts més.

Cap grup s'ha atribuït els atemptats, però tot fa pensar que Al-Qaeda està al darrere d'aquestes accions. La minoria cristiana del país ha estat objecte d'atacs semblants per part de milicians d'Al-Qaeda. Fa tres anys hi ha haver un atac contra una església on van morir desenes de persones.

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut