Un bomber intenta retirar les restes del cotxe bomba
La zona de Kirkuk és inestable pel petroli i les reivindicacions ètniques
Bagdad

Almenys 33 morts i 70 ferits en un atemptat suïcida amb cotxe bomba a Kirkuk, a l'Iraq

Un cotxe bomba ha esclatat en una caserna de la policia de Kirkuk, al nord de l'Iraq. L'atac l'ha fet un comando armat que ha intentat, sense èxit, prendre el control de la caserna, segons ha informat el cap d'emergències.

RedaccióActualitzat
Un atemptat suïcida ha fet, com a mínim, 33 morts i 70 ferits davant d'una comissaria de policia de la regió de Kirkuk, al nord de l'Iraq.

L'atac, amb cotxe bomba, l'ha fet un comando armat que ha intentat, sense èxit, prendre el control de la caserna, segons ha informat el cap d'emergències.

Els membres del comando anaven en un fals cotxe policial disfressats de policia i han aconseguit entrar a la caserna i llançar-hi també granades abans de ser abatuts. Sembla que l'objectiu dels assaltants era segrestar el màxim responsable dels serveis d'emergència de Kirkuk.

L'atemptat encara no ha estat reivindicat.

Kirkuk és una ciutat on conviuen kurds, turcs i àrabs. Aquesta és una província conflictiva, barrejada ètnicament, i escenari de contínues disputes entre la minoria kurda i el govern iraquià pel control del territori, que és ric en petroli.
Anar al contingut