Bucarest

Almenys 27 morts després d'una explosió en una discoteca de Bucarest

Més de 150 persones, entre elles dos espanyols, han resultat ferits

RedaccióActualitzat

Una explosió en una discoteca de Bucarest ha causat almenys 27 morts i més de 150 ferits, la majoria adolescents i joves.

Segons alguns testimonis, l'explosió es vaproduir durant un espectacle pirotècnic. Es va calar foc a una columna i a una part del sostre, i el foc es va propagar ràpidament. El fum espès va provocar el pànic, i només hi havia una sortida oberta. Molts dels afectats van ser trepitjats en l'allau humana o es van intoxicar amb el fum.

El secretari d'Estat de Sanitat, Raed Arafat, explicava les feines de rescat: 

"Hem intentat salvar i reanimar diverses víctimes però malauradament sense sort, a causa de la intoxicació per fum. Això fa molt difícil reeixir en aquest tipus de situacions. 88 persones han estat traslladades a hospitals. A causa de l'elevat nombre, fins i tot si estaven cremades les hem portat a urgències hospitalàries".

De moment, no se saben les causes que han originat l'explosió a la discoteca Club Colectiv, on hi havia uns 500 joves. Es disposaven a assistir al llançament de l'últim àlbum del grup musical romanès Goodbye to Gravity. L'actuació anava acompanyada d'un espectacle de llum i efectes pirotècnics.

El govern de Romania ja ha anunciat l'obertura d'una investigació per determinar-ne les causes exactes

A mesura que passa el temps, creixen els dubtes i la polèmica pel fet que el concert anés acompanyat d'un espectacle pirotècnic i que el local tingués una única porta d'entrada i sortida.

El president del país ha expressat la indignació pel fet que, a la capital, hi hagi pogut passar una tragèdia com aquesta, i ha dit que ja s'han trobat indicis que no es va respectar la reglamentació. No tenia sortida d'emergència ni disposava de cap document que l'autoritzés per acollir el  tipus d'espectacle que s'hi feia.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut