París

Alliberats els tres francesos segrestats al setembre a Nigèria

Tres treballadors francesos de l'empresa Bourbon segrestats a Nigèria fa dos mesos han estat alliberats, segons ha confirmat el ministre d'Exteriors, Bernard Kouchner, que no ha donat detalls de l'alliberament. El 22 de setembre un grup de segrestadors van abordar amb llanxes ràpides una embarcació on hi havia 16 treballadors, dels quals només van capturar els tres alliberats. Ningú va resultar ferit durant el segrest. Dos ciutadans francesos més, segrestats dilluns passat amb cinc estrangers més en una plataforma petroliera al mateix país, segueixen capturats.

Actualitzat
"Amb gran alegria i profund alleujament, puc anunciar, segons les indicacions de les autoritats nigerianes, l'alliberament de tres ostatges francesos segrestats a Nigèria el 22 de setembre en un vaixell que pertanyia a l'empresa Bourbon", assenyala Kouchner en un comunicat.

"Seguim plenament mobilitzats per obtenir l'alliberament dels nostres compatriotes retinguts encara com a ostatges", ha assenyalat el cap de la diplomàcia francesa, que ha agraït la col·laboració a les autoritats nigerianes. Kouchner ha assenyalat que els ostatges alliberats "han passat una prova dura" i ha recalcat que durant el temps que s'ha perllongat el segrest, els serveis de l'Estat van estar "plenament mobilitzats i en relació permanent amb l'empresa Bourbon".

El grup Bourbon ja va ser objecte de l'atac d'un grup de segrestadors al gener del 2009, també a Nigèria, i a l'octubre del 2008, a les costes del Camerun. En ambdues ocasions, els ostatges van ser alliberats pocs dies després de l'assalt. Nigèria és un dels principals productors de petroli del món i on els atacs a instal·lacions d'hidrocarburs i segrestos de treballadors són habituals.
Anar al contingut