Corea del Sud i el Japó han alertat que el règim de Kim Jong-un ha llençat un míssil balístic intercontinental al mar de l'Est
Corea del Sud i el Japó han alertat que el règim de Kim Jong-un ha llençat un míssil balístic intercontinental al mar de l'Est (Reuters)

Alerten d'un míssil balístic intercontinental llançat per Corea del Nord al mar del Japó

El llançament, alertat per Corea del Sud i el Japó, arriba dos dies després que Seül informés que s'havien detectat preparatius per testar un projectil per part de Pyongyang

Els exèrcits de Corea del Sud i del Japó han alertat del llançament d'un míssil balístic no especificat per part de Corea del Nord, després que Seül ja alertés divendres que havia detectat senyals de preparatius per part de Pyongyang per testar un projectil d'abast intercontinental.

L'Estat Major Conjunt sud-coreà, en un breu comunicat, ha informat que el règim "ha llançat el míssil al mar de l'Est", el mar del Japó entre les dues Corees, tal com ha confirmat, també, el Ministeri de Defensa del Japó. En un missatge emès poc després, el ministeri nipó ha indicat que el projectil semblava que ja havia caigut a l'aigua.

El llançament nord-coreà, el que seria el vint-i-sisè reportat aquest any, arriba dos dies després que el viceassessor de Seguretat Nacional sud-coreà, Kim Tae-hyo, digués que s'havien detectat senyals que el règim de Kim Jong-un podria llançar un míssil balístic intercontinental (ICBM) en els pròxims dies.

L'últim míssil d'aquest tipus que va testar Pyongyang es va disparar al juliol, un projectil Hwasong-18 de combustible sòlid, des dels afores de la capital nord-coreana.

Aquest últim llançament nord-coreà arriba després que Corea del Nord anunciés el 23 de novembre passat que cancel·lava la implementació d'un tractat militar amb Seül firmat el 2018 per reduir la tensió en les zones frontereres, fet que suposa una altra desavinença més que contribueix a empitjorar l'ambient a la península.

ARXIVAT A:
Corea del NordJapóCorea del Sud
Anar al contingut