Alarma per la presència del vaixell contra el rescat de refugiats a la Costa Brava

Diverses entitats antiracistes fan una crida a la mobilització per evitar que atraqui a cap port gironí

RedaccióActualitzat

La presència del vaixell neonazi C-Star, a poques milles de la Costa Brava, ha encès totes les alarmes. Es tracta d'una embarcació ultra que vol frenar la immigració a través del Mediterrani controlant les ONG i bloquejant els rescats.

L'aparició del vaixell aquest diumenge mar endins de la costa de Palamós, al Baix Empordà, ha mobilitzat ràpidament entitats antiracistes que fan una crida a la mobilització per evitar que atraqui a cap port gironí.

Girona Acull ha publicat un comunicat urgent on animen els activistes a posar-se en contacte amb els ports de la zona per evitar que pugui arribar a la costa.

 


L'objectiu, ressalten, és "impedir que aquest vaixell neonazi atraqui en algun port de Catalunya". El juliol passat, el ministre de l'Interior va assegurar que l'estat espanyol no permetrà que el C-Star arribi a port.

La situació en aquests moments del vaixell, construït el 1975, és la que marca el mapa següent. El C-Star és el que es troba dintre d'un requadre vermell, enfront de la costa de Palamós:

 

La Generalitat impedirà que entri a cap port gestionat pel govern català:

 

 

El C-Star és un vaixell amb una tripulació d'una trentena de joves de l'extrema dreta europea. Son italians, francesos, alemanys i austríacs que aquests mesos d'estiu han llogat el vaixell gràcies a donacions de la ultradreta. La principal activitat és impedir la feina de les ONG al Mediterrani. També patrullar en aigües de Líbia per comunicar a les autoritats d'aquell país si detecten alguna embarcació amb immigrants per facilitar la repatriació.

Anar al contingut