Vitòria

Àlaba recull dos ocells morts en l'entorn on va aparèixer la grip aviària

La Diputació d'Àlaba ha recollit aquest cap de setmana dos ocells morts a l'entorn del Parc de Salburua, on va aparèixer un cabussó infectat per grip aviària, i els ha enviat al laboratori per veure si tenien la malaltia, segons ha informat el diputat d'Agricultura, Eloy López de Foronda. Aquest cap de setmana, la Diputació ha recollit un total de catorze aus mortes a tot Àlaba i ha enviat tots els cadàvers al laboratori de referència d'Euskadi, Neiker, perquè els examinin.

Actualitzat

Els ocells recollits són d'espècies molt variades i n'inclouen alguns dels quals sembla molt clara la causa de la mort, com una cigonya que va topar amb un cable elèctric o un ànec amb símptomes d'haver estat atropellat. Pel que fa als dos ocells apareguts a la zona de Salburua, un s'ha trobat als polígons industrials adjacents i un altre a Zurbano. S'espera que el laboratori faci públics els resultats sobre si algun ha mort a causa de la grip aviària dimecres.

Sobre l'alarma social generada per la grip aviària, López de Foronda ha destacat que els ciutadans "quan veuen un ocell mort, ens avisen". De fet, segons la Diputació, els mesos d'abril i maig, quan els mitjans de comunicació van publicar moltes notícies sobre la malaltia, es van arribar a recollir una major quantitat d'aus mortes que ara, mentre que el mes de juny va haver-hi caps de setmana en què no se'n va recollir cap.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut