Santa Coloma de Gramenet

Un dels detinguts per abús sexual a Santa Coloma de Gramenet va ser tutelat

Vuit dels quinze detinguts acusats d'abusar d'una noia al metro han quedat en llibertat perquè no tenen res a veure amb el cas

RedaccióActualitzat

La Direcció General d'Atenció a la Infància assegura ara que un dels 15 detinguts per abusar d'una noia i apunyalar el seu xicot a Santa Coloma de Gramenet havia passat per la tutela de la Generalitat. Va ser fa tres anys. 

Aquest matí, la seva directora, Georgina Oliva, havia dit a "Els matins" de TV3 que cap dels detinguts estava en aquests moments o havia estat tutelat per la Generalitat, a l'espera de tenir les identificacions de tots els detinguts.

Després, però, ha assegurat que només un dels nois va passar pel sistema de protecció de la infància. Oliva ha fet una crida a la calma i ha demanat que no s'estigmatitzi tot el col·lectiu: 

"S'associa la paraula 'tutelats' a delinqüència o a situacions, diguem-ne, no positives. I, en el fons, ells s'hi senten reflectits. Pensem-hi una mica, perquè, darrere d'aquests titulars alarmistes, hi ha 8.000 nens i nenes."

Dos menors

Aquest dilluns s'ha confirmat que dos dels detinguts són menors, tal com van assegurar ells mateixos. 

Al matí se'ls ha fet proves de canell i de dents per determinar-ho. Un cop confirmat, han quedat a disposició de la Fiscalia de Menors.

Vuit detinguts, en llibertat

Vuit dels quinze detinguts per la policia local han sortit en llibertat aquest dilluns perquè els Mossos consideren que no tenen res a veure amb el cas.

Els altres cinc continuen en dependències policials a l'espera de passar a disposició judicial.

Els fets van passar diumenge a les sis del matí, a l'estació de metro de Can Peixauet. Dos joves haurien assetjat la noia dins d'un dels combois i, una vegada a l'ascensor, una desena més de nois li haurien fet tocaments.

També van apunyalar la seva parella, tot i que el jove està fora de perill.

Quan la policia va arribar a l'estació de Can Peixauet, els nois ja no hi eren, però els agents sabien on anar-los a buscar. Els tenien fitxats per dos robatoris amb violència -de dos mòbils- l'últim mes. 

Els joves s'estaven en una casa okupada de Santa Coloma.

 

 

L'Ajuntament de Santa Coloma ha fet aquest diumenge a la nit una crida a la Generalitat per abordar "el problema de joves i menors no acompanyats que circulen sense residència fixa".

L'alcaldessa, Núria Parlon, ha dit que, des de l'Ajuntament, van informar la Junta de Seguretat de la presència d'un grup de joves conflictius que ocupaven un edifici de la ciutat. 
 

ARXIVAT A:
Agressió sexualPolicial
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut