Ajornen 4 anys l'obligació de dominar l'anglès per obtenir un títol universitari

S'aprovarà una moratòria de quatre anys per acreditar el nivell B2 d'anglès, francès, alemany o italià, un dels requisits per obtenir el títol de grau

RedaccióActualitzat

Els universitaris tindran quatre anys més per acreditar que dominen una tercera llengua. El Consell Interuniversitari de Catalunya ha demanat al govern que s'ajorni aquest requisit, que condiciona l'obtenció del títol de grau a l'acreditació del nivell B2 en anglès, francès, alemany o italià. En el cas de l'anglès és el nivell que correspon al First Certificate of English (FCE) o al cinquè curs de l'Escola Oficial d'Idiomes. Calculen que entre el 20 i el 25 per cent dels estudiants no l'acreditaria.

La normativa, que havia d'entrar en vigor d'aquí un any, afecta els alumnes matriculats a partir del curs 2014-2015, i ha provocat diverses queixes: per una banda, dels estudiants, que reclamaven més ajudes per poder assolir el nivell, ja que en molts graus no s'imparteix cap llengua estrangera, i també d'algunes universitats; l'Autònoma i la Universitat de Girona ja havien assegurat que no ho aplicarien.

La mesura es va aprovar el 2013 i preveia que els alumnes de les carreres que no tinguessin inclosa al pla d'estudis l'assignatura de llengua estrangera s'havien de preparar a través de cursos extrauniversitaris.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut