Barcelona

Ajornat el desallotjament de 7 habitatges d'un bloc propietat de CaixaBank

El desnonament del bloc, al carrer Villarroel de Barcelona, estava previst aquest dimecres i la concentració d'activistes de la PAH l'ha impedit i ha forçat l'entitat bancària a negociar

RedaccióActualitzat

Aquest dimecres al matí estava previst el desallotjament de 8 habitatges d'un edifici ocupat del carrer Villarroel de Barcelona. Els ocupants són un total de 33 persones, entre famílies i gent que comparteix pis, i reclamen que el propietari de l'edifici, CaixaBank, els deixi quedar-s'hi pagant un lloguer social.

L'entitat propietària s'havia negat a negociar-ho, i volia executar el desnonament. Per això, la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) hi ha concentrat desenes d'activistes per dificultar-lo. Finalment aquesta pressió ha aconseguit que s'ajornés l'acció judicial i que l'entitat hagi acceptat seure a negociar.

 

 

CaixaBank es negava a negociar res

Els ocupants van rebre un burofax a l'abril comminant-los a anar-se'n, i després d'intentar sense èxit negociar amb l'entitat bancària, directament i amb la mediació de l'ajuntament, van acabar recorrent a la PAH. El seu portaveu, Carlos Macías, ha explicat els motius de l'acció d'aquest dimecres:

"En diferents moments, per necessitat i sense resposta de l'administració, aquestes persones s'han vist obligades a ocupar aquests habitatges, i CaixaBank, que n'és la propietària, es nega a fer un lloguer social i a aturar el desnonament."

 

 

L'edifici té 10 habitatges, en un dels quals hi viu una senyora gran que té un lloguer de renda antiga i un altre també està llogat, amb un contracte més nou. Set dels vuit restants estan ocupats. Hi ha alguns ocupants que fa només uns mesos que hi viuen, però n'hi ha d'altres que ja fa 5 anys que s'hi van instal·lar. És el cas de Petronila Pino, que explica que té 6 fills, una neta i la seva mare vivint amb ella, i que no saben on anar si els obliguen a marxar:

"Hem parlat amb La Caixa perquè ens doni un lloguer social, i ens van dir que ens en havíem d'anar al carrer, que no s'hi podia fer res."

Els ocupants, entre els quals hi ha 9 menors, asseguren que l'edifici estava en subhasta per 5 milions i mig d'euros, i que estava desocupat a causa d'un litigi entre l'anterior propietari i CaixaBank. Amb ironia, aquest dimecres al matí suggerien a l'entitat bancària que incorpori l'edifici a la seva obra social. De moment han guanyat la primera batalla.

 

Anar al contingut