Simulació de l'interior de la torre del Crist quan estigui acabada
Simulació de l'interior de la torre del Crist quan estigui acabada
Barcelona

Així serà per dins la nova torre de la Sagrada Família, la més alta de Barcelona

Un ascensor de vidre pujarà per dins de la torre del Crist

Actualitzat

D'aquí a un mes començarà el gran repte de la Sagrada Família: aixecar la torre més alta del temple, la de Crist. Una construcció gegantina que s'enfilarà 87 metres sobre la base de 85. I, a partir d'ara, tot serà desmesurat. Els panells que serviran per aixecar la torre seran gairebé el doble de grans que els que s'han utilitzat fins ara.

Seran 125 panells, els més grans pesen 30 tones, tenen una superfície de 30 metres quadrats, amb unes mides de 6 metres d'alt per 5 d'ample. Un cop estiguin instal·lats a lloc, la torre de Jesucrist haurà guanyat 60 metres d'alçada i a dins hi haurà un ascensor.

Ramon Espel és el cap d'obra de la Sagrada Família:

"Aquest element central permetrà fer d'una atacada 60 metres ja sigui amb ascensor o a peu on després, a 142 metres, hi ha un primer replà. Llavors encara quedaran uns 30 metres més per arribar a la part més alta de la torre."

Aquesta part més alta serà una creu i mirador, el punt més elevat de la ciutat.
 

 

Una escala de cargol i l'ascensor transparent permetran gaudir de la decoració interna de la torre i de les vistes de la ciutat. Amb escales estretes i una cabina amb capacitat per a 10 persones, l'accés s'haurà de restringir.

"Evidentment aquí hi ha tota una normativa de seguretat que es complirà escrupolosament."

Encara s'ha de decidir quins seran els criteris de selecció dels que podran accedir a la gran creu mirador que coronarà la torre.

 

 

 

 

Pel que fa a la torre de Maria, els panells pugen a bon ritme. Completaran un camí de 138 metres de llum, de l'altar fins al cel. L'interior acull una lluerna que jugarà amb tonalitats de blanc, símbol de la puresa.

Jerónimo Buxareu és l'arquitecte:

"Està feta amb ceràmica vitrificada. La ceràmica li dóna aquest punt de riquesa per la reflexió de la llum: blancs trencats amb tons de vermell, de rosa, de lila, de blau i de verd i ocre. En el que li dóna riquesa perquè hi hagi molts més reflexes i sigui molt més pura en l'espai interior."

La construcció prescindeix de bastides, fet que impedeix aixecar pesos de més de 25 tones. Alguns panells, com els de Crist, s'hauran d'hissar en meitats separades, a partir de l'octubre. Serà un espectacle d'enginyeria aèria visible des del carrer.

 

El vell litigi que arrossega la Sagrada Família amb l'Ajuntament de Barcelona per construir un temple d'aquestes dimensions sense permís d'obres podria tancar-se aviat. Però continua l'ambigüitat sobre l'expropiació dels edificis del carrer Mallorca.

 

ARXIVAT A:
Sagrada Família
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut