Madrid

Aguirre assegura que la immersió lingüística pot posar en perill la Constitució

Per la presidenta de la Comunitat de Madrid, hi ha el risc que, si no s'acata la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya sobre el model d'immersió lingüística a l'ensenyament, es pugui arribar a modificar la Carta Magna. Segons Aguirre, si un Estatut canvia la Constitució "estem tots perduts". La líder popular ha criticat que a Catalunya "estigui prohibit" estudiar en castellà als col·legis privats i ha defensat que els pares i mares puguin escollir l'educació que volen per als seus fills.

Actualitzat
Esperanza Aguirre ha posat en dubte la "vigència absoluta" de la Constitució a tot l'estat espanyol arran de la sentència del Tribunal Constitucional sobre l'Estatut i l'apartat que tracta sobre la immersió lingüística a les escoles catalanes.

En declaracions a Onda Cero, la líder popular ha alertat del risc que, segons ella, representa que l'Estatut pugui arribar a canviar la Carta Magna si es manté el model d'immersió en què el català és la llengua vehicular a l'ensenyament. "Si un Estatut d'Autonomia modifica la Constitució estem tots perduts" ha assegurat Aguirre, que també ha afegit que "una cosa així" no pot passar de "cap manera".

La presidenta de la comunitat madrilenya ha culpat el responsable de l'executiu espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, de la situació perquè, per Aguirre, "no ha quedat clar" que la vigència de la Carta Magna és "absoluta i total" a tot l'Estat.

Aguirre ha insistit a defensar els drets dels pares i mares "a escollir el tipus d'educació que volen per als seus fills" i ha criticat que a Catalunya "estigui prohibit" estudiar castellà als centres privats "perquè la llengua vehicular és el català".



Anar al contingut