Mapa de bioseguretat sobre la grip aviària a Catalunya
Mapa de bioseguretat sobre la grip aviària a Catalunya
Barcelona

Agricultura aixeca totes les restriccions que afectaven Catalunya per la grip aviària

A partir d'ara ja es podran criar ocells de corral a l'aire lliure així com ànecs i oques, fer fires i mercats amb ocells o utilitzar-los com a reclam per caçar

RedaccióActualitzat

A partir d'ara ja es podran criar ocells de corral a l'aire lliure així com ànecs i oques, fer fires i mercats amb ocells o utilitzar-los com a reclam per caçar. I és que el Departament d'Agricultura ha aixecat totes les restriccions que afectaven Catalunya a causa de la grip aviària.

L'aixecament de les restriccions s'ha acordat després que el Ministeri d'Agricultura hagi comunicat que el risc de transmissió del virus des del centre i el nord d'Europa és molt baix a tot l'Estat. Això juntament amb l'evolució favorable de la desena de focus que es van detectar a Catalunya han permès retirar les mesures de bioseguretat que impedien diverses activitats amb aviram.

Fins ara, les restriccions per la grip aviària estaven activades a tots els municipis afectats pels focus d'influència declarats a finals de febrer, i a aquells municipis considerats d'alt risc d'entrada d'aquest virus, on s'aplicaven aquestes mesures des del 2 de desembre del 2016.

No obstant, Agricultura destaca que és important mantenir, tant com sigui possible, totes aquelles mesures que evitin el contacte entre els ocells de corral i els ocells salvatges, entre els quals destaca el manteniment de l'aigua que beuen i el menjar fora de l'abast dels ocells salvatges.

Anar al contingut