El ministre de Foment, José Luis Ábalos
Madrid

Ábalos no descarta eleccions generals el 26 de maig, amb municipals i europees

La Moncloa matisa que "no s'ha de donar més importància" al "res és descartable" del ministre

RedaccióActualitzat

El ministre de Foment, José Luis Ábalos, no tanca la porta a l'escenari d'unes eleccions generals a la primavera, com els últims dies ha reclamat Podem si no s'aproven els pressupostos.

En un esmorzar informatiu, aquest dilluns al matí, Ábalos ha assegurat que "res és descartable", ni tan sols un "superdiumenge" electoral el 26 de maig, amb les municipals, les autonòmiques (en 13 comunitats), les europees, i també les generals. Es tractaria d'un fet sense precedents en la història de la democràcia espanyola.

Després de les paraules d'Ábalos, La Moncloa s'ha afanyat a aclarir que el president espanyol ha dit "innombrables" vegades que esgotarà la legislatura. I que no s'ha de donar més importància a "una resposta tan humana" del ministre, com un "res és descartable en aquesta vida".

 

De fet, el número dos del PSOE ha remarcat durant l'acte que el govern espanyol està "concentrat" en l'aprovació del projecte de pressupostos generals de l'Estat per al 2019.

"L'executiu lluita per aprovar els pressupostos generals de l'Estat"

Els últims dies, el president espanyol ha admès la possibilitat de no arribar a presentar els comptes si no tenen possibilitats de prosperar. Amb un "no" dels partits independentistes, els pressupostos no tenen garantits els suports suficients. Segons Ábalos, el PDeCAT i ERC vinculen l'aprovació dels comptes a "coses que no tenen res a veure".

En aquest escenari, diu el ministre, l'executiu té la intenció d'aplicar les seves polítiques per la via del decret i el projecte de llei.

Ábalos s'ha mostrat convençut que Sánchez sabrà utilitzar amb "responsabilitat" la seva potestat de convocar eleccions. Segons ha dit, si les convoca, serà "quan cregui que ho ha de fer i mai per la pressió o a remolc de ningú". I ha recordat que cal "no aventurar res".

 

 

Rebutja parlar d'indults

En referència a la situació de Catalunya, Ábalos ha evitat parlar d'indults perquè creu que podria perjudicar els encausats pel procés. Ha argumentat que si un jutge percep que la conseqüència de la seva feina "quedarà en no res", quan ell creu en la culpabilitat dels investigats, aquest element el pot portar a "agreujar" la sentència.

ARXIVAT A:
EleccionsPSOEPressupostos Generals de l'EstatPedro Sánchez
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut