La biografia de Jobs l'ha escrita Walter Isaacson. (Foto: Reuters)
La biografia de Jobs l'ha escrita Walter Isaacson. (Foto: Reuters)
Los Angeles

Aaron Sorkin podria escriure el guió de la pel·lícula sobre Steve Jobs

La productora Sony Pictures ja té candidat per escriure el guió de la pel·lícula sobre Steve Jobs, el cofundador d'Apple mort el mes passat. Sony ha fet una oferta a Aaron Sorkin, guanyador de l'Oscar al millor guió adaptat per la pel·lícula "La xarxa social". Segons diversos mitjans nord-americans, Sorkin està estudiant seriosament la proposta de tirar endavant la pel·lícula, que es basaria en la biografia autoritzada de Steve Jobs i s'estrenaria el 2014.

RedaccióActualitzat
Aaron Sorkin va retratar sense gaires miraments Mark Zuckerberg, el creador de Facebook, a "La xarxa social" i ara podria estar "considerant amb interés" fer el mateix amb el cofundador d'Apple. "Ara mateix ho estic pensant molt. Serà una pel·lícula enorme, independentment de qui l'escrigui", ha assegurat Sorkin al canal de televisió E! Online.

A l'octubre, es va saber que Sony Pictures havia fet una generosa oferta per aconseguir els drets cinematogràfics de la biografia autoritzada de Steve Jobs, escrita per Walter Isaacson, exdirector de la revista "Time", que va sortir a la venda a finals d'octubre. En només una setmana se'n van vendre 380.000 exemplars als Estats Units. L'oferta de l'estudi seria d'entre un milió i tres milions de dòlars.

Actualment, Sorkin estaria llegint l'obra de Isaacson mentre valora l'oferta de Sony.

Fins ara només s'ha fet una pel·lícula sobre la vida del guru tecnològic. Es tracta de "Pirates of Silicon Valley" (1999), escrita i dirigida per Martyn Burke i basada en el llibre "Fire in the Valley: The making of a personal computer", de Paul Freiberger i Michael Swaine. El film documenta els inicis de la computadora personal a través de la rivalitat entre Apple Computer i Microsoft.

Després de la gravació, Noah Wyle, intèrpret de Steve Jobs, va fer una aparició al començament de la presentació de la Macworld Expo Keynote, suplantant el veritable Jobs. Quan el públic se'n va adonar, Steve Jobs va irrompre en escena i va fer broma amb el seu doble.
Anar al contingut