El director del CCCB, Vicenç Villatoro, durant la presentació de la programació del 2015. (Foto: ACN)
El director del CCCB, Vicenç Villatoro, durant la presentació de la programació del 2015. (Foto: ACN)
Barcelona

L'exposició sobre el futur de la humanitat "Més humans" protagonitza la nova temporada del CCCB

El Centre de Cultura Contemporània ha presentat aquest divendres la programació per a aquest 2015, la primera amb Vicenç Villatoro com a director

Actualitzat

El Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) continua treballant en el binomi entre la tecnologia i les humanitats i, al mes d'octubre, inaugurarà una gran exposició sobre cap on va l'espècie humana. Es dirà "Més humans" i seguirà l'esquema de l'exitosa "Big Bang Data", una mostra que l'any passat van visitar 62.000 persones: combinarà obres, instal·lacions, artefactes i prototips i, a més, també tindrà una part d'experiència i de tallers.

L'objectiu de "Més humans" és tractar com la tecnologia està canviant la nostra biologia i tindrà un laboratori on el visitant podrà experimentar amb un exoesquelet. En paraules de la gerent del CCCB, Elisenda Poch, la mostra vol "donar eines per veure cap a on evoluciona l'espècie humana". "Més humans" parlarà sobre biologia sintètica, sobre si es pot crear vida o l'ètica en la ciència. "Tot allò que fa referència al futur de l'espècie", conclou Poch.

"Acollir, innovar i cartografiar el món audiovisual"

El CCCB ha presentat aquest divendres la programació per a aquest 2015, la primera amb Vicenç Villatoro com a director. Villatoro ha explicat que es tracta d'un programa "orgànic, però no inflexible, amb un esquelet i uns eixos que li donen un sentit però que no són una cuirassa, ja que si apareixen altres opcions interessants es podrien afegir a la programació".

La programació del CCCB té tres eixos, "artístic, polític i cultural", que pel director van units a tres vocacions: "les d'acollir, innovar i cartografiar el món audiovisual i el que va més enllà d'aquest món i que és més difícil de veure".

Altres grans exposicions d'aquest any són la dedicada al problema de l'habitatge, titulada "Pis Pilot", que compara aquesta qüestió a les ciutats de Medellín i Barcelona; o "Les variacions Sebald", protagonitzada per l'escriptor alemany W. G. Sebald. Aquesta última mostra compartirà l'atenció amb el festival Kosmopolis, que comptarà amb la presència d'autors com David Grosmann, Camille de Toledo, Eduardo Lago, Alberto Manguel, Jon Lee Anderson i Martín Caparrós.

Anar al contingut